Vhodnost současného jídelníčku

Co jíst pro dosažení nejlepších výsledků, se dozvíte zde.

Re: Vhodnost současného jídelníčku

Příspěvekod Larry-50 » sob 12. led 2013 13:26:21

no musím ti napsat, mít takový základ, to je paráda. To by byla škoda, to nějak zprasit. Ale vypisovat ti to nebudu. Myslím, že by sis jistě měl koupit potřebnou literaturu, kde se dozvíš co potřebuješ. S tím hovězím masem, je vhodný hlavně jako večeře po treninku. Beru hovězí zadní, vezmeš tlakový hrnec, až bude voda vřít hodíš tam nařezané na plátky hovězí, chvilku nechám, ještě nedávám poklici. Potom tam teprve dávám bujon. Je to zeleninový Wurzle(obchod zdravé výživy). Obsahuje sůl a kdyby si jej tam dal hned maso by se zavřelo, a nebylo tak štavnatý, jinak přidávám cibuli. Toho bujonu dávám 3kostky, na asi dva litry. Maso nechávám dlouho dělat, několik hodin. Jinak když ho doneseš z masny, nech ho aspoň dva dny v lednici naležet. Od té doby co to takhle provádím, tak si s tím poradí i moje zuby :) Budeš mít společně s masem i kvalitní vývar.
Uživatelský avatar
Larry-50
 
Příspěvky: 3088
Registrován: ned 26. pro 2010 23:03:59

Re: Vhodnost současného jídelníčku

Příspěvekod DeathCoil » sob 12. led 2013 13:35:09

Těstoviny s lehkou tomatovou omáčkou (kupuju pasírovaný rajčata místo krájenejch, ty krájený se občas nerozvařej celý), ty bylinky tam dávám, mletý maso občas taky. Jo, hovězí mletý bude lepší.

Vývar, tlakáč a takový věci nedělám. Trvá to strašně dlouho a já na to nemam ani prostory, ani potřebný hrnce. Jedna pánev, velkej a malej hrnec. Víc nic :lol:

Cvičim různě během dne, nějakej extra trénink nemam, maximálně když doběhnu.

Lososa u nás čerstvýho neseženu a mraženej je naprd. Jednou za čas by se to snad dalo, ale třeba jednou tejdně je problém.

Karbenátek je dobrej nápad :) Jednou jsem dělal burger a taky dobrý, ale strašně práce, ale karboše budou fajn.

Slušně se mi to tady nahromadilo, večeře mam vyřešený, tak uvidim, co ten zvětšenej příjem bílkovin udělá :)
DeathCoil
 
Příspěvky: 15
Registrován: stř 23. čer 2010 23:05:30

Re: Vhodnost současného jídelníčku

Příspěvekod Kosmik 1 » sob 12. led 2013 17:07:23

Hovězí maso je dobré. Já si sem tam udělám i hovězí steak. Bohužel tady u nás ale neseženu ani svíci, ani roštěnou. Takže dělám z hovězího zadního. Není to úplně ono, ale je to jednoduchý způsob, jak do sebe dostat dobré maso, za dobrou cenu a příprava trvá chvilku. Já osobně si maso naložím hodinku předem (bez soli, solit až těsně před přípravou), pak ho šoupnu na elektrický kontaktní gril, ani ho není třeba nějak extra mazat, já ho jen jednou natřu olivovým olejem. Dělá se asi pět minut, vnitřek je trošku krvavý a je to královsky dobré, nemusí být ani roštěná. :-)
Lososa jsem si koupil celého čerstvého, toho si doma naporcoval a namrazil. Nemyslím si, že mražená ryba je úplně na škodu. Myslím, že lepší než uzená, nebo makrela a podobné ryby. Pak si jen vytáhnu z mrazáku porci, nechám rozmrazit, potřu olivovým olejem s bazalkou, pepřem, solí a osmahnu. Neznám lepší rybu než losos. :-)
Když neseženeš dají se v pohodě jíst i mražené filé z tresky, ale kvalitnější.
To jsou spíš jen takové návrhy než rady, každý má rád něco jiného. :)
PS - karbanátky jsem měl taky nedávno z hovězího mletého a super.
"Vstávej a jdi dál, máš na to, ty jsi král,
černý mraky přejdou, tak ne, abys to vzdal!"
Uživatelský avatar
Kosmik 1
 
Příspěvky: 1143
Registrován: stř 28. lis 2012 0:14:01
Bydliště: Morava

Re: Vhodnost současného jídelníčku

Příspěvekod Larry-50 » sob 12. led 2013 18:08:03

taky všechno zamrazuju, jak jinak na vesnici. A dlouhé vaření preferuju od té doby co jsem se přiotrávil minutkou z chlazených kuřecích prs. Myslel jsem, že bude po mě, a to bez prd... Jinak do tlakáče navalím masa za 250kč, a v podstatě jako čerstvé ho mám na několik dní. Stačí ho společně s vývarem hodit na teflonku, přidat trocha zeleniny a uvařenou rýži. A za pár minut mám jídlo.
Uživatelský avatar
Larry-50
 
Příspěvky: 3088
Registrován: ned 26. pro 2010 23:03:59

Re: Vhodnost současného jídelníčku

Příspěvekod DeathCoil » ned 13. led 2013 14:06:22

Kosmik: Máš nějakej oblíbenej recept nebo ho naložíš jen tak do oleje s trochou koření? Do nepropečenýho masa bych nešel už z důvodu možnejch nemocí.
S tim lososem to je zajímavý, popřemejšlim nad tim :)

Larry-48: Zamrazovací komando, díky za inspiraci.
DeathCoil
 
Příspěvky: 15
Registrován: stř 23. čer 2010 23:05:30

Re: Vhodnost současného jídelníčku

Příspěvekod Kosmik 1 » ned 13. led 2013 15:09:39

Nemám oblíbený recept. Vždycky vařím podle chuti. Většinou jen nějaké to koření a olej no. Nebo bylinky.
Jinak co se týče hovězího, tak tam asi není takové riziko jako u ostatních druhů mas, ale jistotu nemáš nikdy, to je pravda. Zatím se mi však ještě nic nestalo. Můžeš to maso samozřejmě klidně propéct celé. Já mám rád, když je vnitřek pořádně šťavnatý. :D Maso pak není tak tuhé a má úplně jinou chuť, než když ho komplet propečeš.
Jinak těch mražených ryb se opravdu neboj. Pro tělo jsou ryby to nejlepší, co může být. Takže když nemáš možnost mít čerstvou, jdi klidně do mražených.
"Vstávej a jdi dál, máš na to, ty jsi král,
černý mraky přejdou, tak ne, abys to vzdal!"
Uživatelský avatar
Kosmik 1
 
Příspěvky: 1143
Registrován: stř 28. lis 2012 0:14:01
Bydliště: Morava

Re: Vhodnost současného jídelníčku

Příspěvekod gregor12 » stř 16. led 2013 12:04:16

DeathCoil píše:Chtěl bych se zde zeptat lidí, co tomu rozumí - časem (od prasácké stravy před pár lety stylu štangle salámu a dvě klobásy k tomu) jsem si vypiloval svůj jídelníček, aby vyhovoval mému dennímu rytmu a našel jsem si věci, co mi chutnají. Pár rad jsem do sebe vstřebal a výsledkem je toto:

6:00 1 balíček bebe dobré ráno čokoládové -30% cukru (4,7g bílkoviny, 32g sacharidy, 8g tuky)
7:30 1 jihočeský jogurt ( 10g bílkoviny, 20g sacharidy, 6g tuky)
9:00 1-2 krajíce Mestemacher chleba (4,5g bílkoviny, 23,3g sacharidy, 3g tuky, 6,9g vlákniny / krajíc), šunka/sýr/tuňák
12:00 oběd (co zrovna je, smažené věci se snažím nebrat)
15:00 2 krajíce Mestemacher chleba (4,5g bílkoviny, 23,3g sacharidy, 3g tuky, 6,9g vlákniny / krajíc), šunka/sýr/tuňák + 1ks ovoce
16:30 tvaroh+25g granko+17g cukru (poslední dobou už vynechávám)
18:00 2 krajíce Mestemacher chleba (4,5g bílkoviny, 23,3g sacharidy, 3g tuky, 6,9g vlákniny / krajíc), šunka/sýr/tuňák nebo těstoviny+lehká omáčka z rajčat a šunky

Sladké běžně nejím (jen na nastartování to bebe a jinak ovoce).

Denně mi to vychází v průměru odhadem 60g bílkovin,250g sacharidů,45g tuků a kolem 40g vlákniny.
Dneska jsem se tady dozvěděl, že sacharidy z večeře nejsou dobrý (že mě to nenapadlo dřív), ale nevim čim je nahradit. Dělat salát s masem každý den je poměrně náročný jak na čas, tak na sehnání potravin (do nejbližšího marketu to je 15km, abych si mohl dojít třeba ve středu pro čerstvé). Mým cílem není nabírání váhy nebo redukce váhy, ale jíst zdravě a nenabírat tuky. Do toho každý den lehce cvičím (kliky ,shyby, skrčovačky různě během dne) + občas si dám do těla víc (cviky s vlastním tělem, oblíbené lano), 3x měsíčně si jdu zaplavat (přes zimu místo běhání, kdy běhám 2x týdně), ale nedaří se mi vyřešit břicho, které se brání přeměně, hlavně jeho spodní část i přes jeho cvičení odolává, tak jsem si řekl, že to bude asi v jídelníčku.
Měřím 170cm a váha 63kg ve 22 letech, aletický typ postavy.

Tukům se cíleně vyhýbám, protože přes oběd jich do sebe dostanu víc (takže si doplnim svůj limit), ale konzumuji poměrně hodně sacharidů. Není mi jasné, čím je ale nahradit, chleba (jako hlavní složka jídla) obsahuje hodně vlákniny, kterou bych jinak nedostal, ale zvyšuje to dost celkový počet sacharidů.

Pročítal jsem si tady diskuze, ale napadá mě jen dělat si hodně masa (zdroj bílkovin), ale jako příloha jsou zase sacharidy.

Postrčil by mě někdo prosím, abych věděl, co dělám blbě a jestli to dělám moc blbě?
Moc děkuji za případné rady. :)


Proč si sestavuješ stravu sám a nenecháš si raději poradit od nějakých profíků? Copak ty víš, jakou máš mít skladbu jídla, apod.? Tohle si sám člověk nemůže spočítat. Doporučuju se obrátit na nějaký tým odoborníků, kteří ti pomohou a budou i v určitých mezích na tebe dohlížet. Kolega v práci bojoval hodně dlouho s nadváhou, pak dostal doporučení na lidi z www.super-hubnuti.cz , jede již nějaký čas podle nich a ty výsledky jsou fakt vidět daleko dřív, než když doma cvičil sám.
gregor12
 
Příspěvky: 3
Registrován: stř 16. led 2013 11:56:07

Re: Vhodnost současného jídelníčku

Příspěvekod DeathCoil » stř 16. led 2013 20:00:04

gregor12 píše:Proč si sestavuješ stravu sám a nenecháš si raději poradit od nějakých profíků? Copak ty víš, jakou máš mít skladbu jídla, apod.? Tohle si sám člověk nemůže spočítat. Doporučuju se obrátit na nějaký tým odoborníků, kteří ti pomohou a budou i v určitých mezích na tebe dohlížet. Kolega v práci bojoval hodně dlouho s nadváhou, pak dostal doporučení na lidi z http://www.super-hubnuti.cz , jede již nějaký čas podle nich a ty výsledky jsou fakt vidět daleko dřív, než když doma cvičil sám.


Sestavil jsem si ji sám podle zdravého rozumu. Pokud je tvůj kolega idiot a sám od sebe nepochopí, že salát s majonézou, suché salámy a "svačinka" před spaním mu nepomůžou, pak může mit 10 odborníků. Zamyslel jsem se, sestavil si tohle (chtělo to drobný úpravy ohledně bílkovin, už jsem to zakomponoval do jídelníčku). Pokud sis to přečetl a hloupě tady neděláš jen reklamu, tak bys z mé výšky a váhy + textu o co mi jde pochopil, že si nejsem jistý vhodností a s postavou problémy nemám (tzn. nechci hubnout a ani nabírat). Pokud se nejedná o radu přímo od tebe, ale z webu od "profíků" (zaplať a my ti pomůžeme), tak mam taky jednu obecnou radu: Jez rozumně, hejbej se, trochu cvič. Tyhle tři rady ti pomůžou se všim a ne výživovej specialista, to je trošku jinej level.
DeathCoil
 
Příspěvky: 15
Registrován: stř 23. čer 2010 23:05:30

Re: Vhodnost současného jídelníčku

Příspěvekod JuLungSan » stř 16. led 2013 23:17:11

Ty vole, ještě si nechat šťourat do života od nějakých ''profíků'' ?


A návod jak dojít na záchod nechcete? ..
JuLungSan
 
Příspěvky: 4
Registrován: stř 16. led 2013 16:03:05

Re: Vhodnost současného jídelníčku

Příspěvekod DeathCoil » stř 16. led 2013 23:37:04

To je pro lidi, co nejsou schopný zhubnout. Něco ve smyslu jednoho zábavného komentáře z jedné diskuze u tukožroutské polévky (zajímalo mě, proč to ženy jedí): "Dobrý den potřebovala bych poradit s hubnutím..dělám cokoli ale nic nepomáha chodím plavat občas cvičit..má neřest je sladké!!!děkuji za radu s pozdravem Sabina"

A to mluví za všechno...90% klientů té stránky budou tito lidé.
DeathCoil
 
Příspěvky: 15
Registrován: stř 23. čer 2010 23:05:30

PředchozíDalší

Zpět na Výživa

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 návštevníků

cron